سرویس های دریایی به عراق عموما از کشورهای ایران، امارات، هند و چین انجام میشود. شاهان تجارت با روابط متعدد با شرکت های تجاری خارجی میتواند بهترین خدمات حمل دریایی را از تمام دنیا به مقصد عراق و بلعکس به تجار عزیز ارائه نماید.
عراق با قرار گرفتن در غرب آسیا، یک اقتصاد مناسب با پتانسیل بسیار زیاد است. صنعت مسلط در عراق، بخش صادرات نفت است که با وارد کردن ارز ارزشمند، سهم عمده ای در تولید ناخالص داخلی این کشور دارد.
صادرات نفت عراق عمدتاً از بنادر آن انجام می شود که جزء مهمی از اقتصاد این کشور هستند. به همین دلیل است که حتی در بحبوحه درگیریهای سیاسی، عراق پروژه های توسعه و توسعه بندرهای زیادی را برای تقویت بخش دریایی خود انجام داده است.
حمل بار دریایی خرمشهر به بصره
• ارائه و چارتر کشتی فله بر، لنج، لندی کرافت، کشتی حامل سوخت و کشتی رو_ رو در حوزه خلیج فارس
• ارائه انواع کانتینر به بنادر عراق
• انجام امور گمرکی در ایران و گمرکات عراق
• انجام امور تخلیه و بارگیری در بندر
• انجام امور بندری
• ارائه انبار در بنادر ایرانی و عراقی
• ارائه جرثقیل برای تخلیه و بارگیری کالای فله
عراق خط ساحلی محدودی با خلیج فارس و نهایتا آبهای آزاد دارد اما همین خط ساحلی محدود نیاز کشور را تا حدود بسیار زیادی تامین میکند. همچنین ایران قبلا مسیر ترددی برای رسیدن کالا از ترکیه به دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار میآمد. عراق با ایجاد امنیت نسبی در مسیرهای خود توانسته سهم بالایی از ترانزیت ترکیه را از آن خود کند. بنادر عراقی دارای عمق کمی هستند و تمام کشتیها را نمیتوانند در خود جای دهند. با این حال بندر ام اقصر مهمترین بندر عراق میباشد که عمق مناسب تری نسبت به دیگر بنادر این کشور دارد. عراق داری 5 بندر مهم است که هر کدام دارای چند اسکله دولتی و خصوصی هستند. برای آشنایی بیشتر با این بنادر شرایط ارسال بار به هر کدام از این بنادر و رویه های گمرکی ارسال را توضیح خواهیم داد.
حمل دریایی خرمشهر به بصره
یکی از مناسب ترین روش های حمل بار به عراق حمل بار به روش دریایی می باشد که از آبادان و خرمشهر و بوشهر انجام می شود که به دلیل مرز آبی بین ایران و عراق می تواند گزینه ی مناسبی برای ارسال بار های شما می باشد .
ما برای حمل بار های دریایی شما حمل فله را انجام می دهیم و میتوانید بار های خود را به آرامش خاطر به ما بسپارید .
حمل بار فله خرمشهر به بصره
یکی از روش های حمل بار به عراق به روش فله یا همان گروپاژ می باشد و در صورتی که جداسازی کالاهای شما از دیگران نگران کننده نیست، می توانید LCL یا حمل بار گروپاژ به عراق را انتخاب کنید. این شیوه ی حمل بار به این شکل می باشد که یک کانتینر را به چندین نفر به اشتراک بگذارید و فقط برای فضای مورد نیاز خود هزینه کنید. اگر این روش را برای حمل بار خود به عراق انتخاب میکنید ، انتخاب درستی کرده اید زیرا ما ای کار را برای شما انجام می دهیم فقط کافیست تا با کارشناسان ما تماس بگیرید و محموله ی خود را به ما بسپارید .
مدارک حمل بار به بصره
• گواهی مبدا
• گواهی بهداشت
• گواهی قرنطینه گیاهی ( برای بار های دارای منشا گیاهی )
• گواهی سمپاشی پالت ها
• فاکتور تجاری
• اعتبار اسنادی ( در صورت داشتن مشتری خارجی )
قیمت حمل بار دریایی خرمشهر به بصره
قیمت حمل بار دریایی به عراق بسیار متنوع می باشد و برای محاسبه ی قیمت باید نوع کالا ، اندازه کالا ، وزن ، مبدا و مقصد را در نظر بگیرید . برای مطلع شدن از قیمت دقیق حمل بار خود با کارشناسان حرفه ای ما تماس بگیرید و به بهترین قیمت حمل بار خود را به عراق انجام بدهید .
لیست بنادر عراق
• بندر ام قصر
• بندر بصره / بندر المقال
• بندر نفتی خورالامایا
• بندر ابوفلوس
• بندر الفاو
• بندر خور الزبیر
حمل بار خرمشهر به بندر ام اقصر
ام قصر که در ساحل خلیج عراق واقع شده است، بندر اصلی عراق و همچنین تنها بندر عمیق آب این کشور است. بخش اعظم تجارت صادراتی کشور را بر عهده دارد. بندر المقصر خود به سه بندر تقسیم میشود. بندر شمالی، بندر جنوبی و بندر میانه. هر کدام از این بنادر مختص حمل یک ماده به خصوص هستند.
این بندر دارای 21 اسکله به ابعاد حدود 5000 متر است. بسیار گسترده است و به میادین نفتی اصلی در جنوب عراق متصل است. این یک بندر چند منظوره است و می تواند از محموله های متنوعی مانند محموله های فله مایع و خشک، محموله های کانتینری و همچنین بارهای عمومی مراقبت کند. این بندر دارای بانک و انبار لجستیک نیز می باشد.
بندر ام قصر می تواند کشتی هایی با وزن حدود 5000 TEU را حمل کند. در ماه حدود 90 کشتی از این بندر بازدید می کنند و 50000 TEU تردد کانتینری در ماه را انجام می دهد. این بندر دارای جدیدترین تجهیزات از جمله 8 کانتینر ، 9 جرثقیل متحرک با ظرفیت مجموع 100 تن، ریچ استکر، 12 تریلر، 2 ترانس تراینر و یک لیفتراک می باشد.
بندر جنوبی
بندر جنوبی ام قصر که در دهه 1940 ساخته شد، قدیمی ترین بندر است. فقط امکانات ذخیره سازی کانتینرها را فراهم می کند. در مورد محموله های خصوصی، تمامی تجهیزات توسط شرکت های خصوصی فعال در بندر ارائه می شود.
اداره بندر عراق یک مکانیسم کنترل دروازه الکترونیکی برای فراخوانی و نگهداری کشتی ها ایجاد کرده است. این سیستم از اتاق کنترل کار می کند و کارایی بالایی دارد. این امر به ایمنی بیشتر در عملیات بندری منجر شده و به افزایش بهره وری بندر کمک کرده است.
بندر جنوبی دارای 9 اسکله است. اسکله شماره 1 توسط دولت اداره می شود و برای حمل و نقل تجهیزات نظامی استفاده می شود. اسکله دوم تا ششم کالاهای فله و محموله های عمومی را حمل می کند. اسکله هشتم فقط برای کانتینر استفاده می شود. در نهایت، اسکله 9 حجم مایع را کنترل می کند.
در این بندر، محموله های کیسه ای مستقیماً در کامیون ها بارگیری می شود در حالی که اداره بندر عراق با محموله های فله و عمومی سروکار دارد.
بندر شمالی
بندر ام قصر شمالی در دهه 1970 ساخته شد و از آن زمان به شلوغ ترین بندر عراق تبدیل شده است. این یک بندر چند منظوره است که قادر به جابجایی محموله های فله، محموله های کانتینری و همچنین Ro-Ro است.
این بندر دارای 14 اسکله است که اکثر آنها توسط شرکت های خصوصی اداره می شود. این بندر با ازدحام مواجه است زیرا کامیون های زیادی باید منتظر ورود به بندر باشند و سایرین برای دریافت ترخیص کالای وارداتی. این امر باعث اختلال در عملیات بندری می شود و مشکلی است که مسئولان بندر سعی در رفع آن داشته اند.
با این حال، بندر شمالی دارای محوطه های کانتینری منظم و سازمان یافته و فضاهای ذخیره سازی است. بندر شمالی شامل ترمینال گلفتینر، پایانه چند منظوره بصره، ترمینال دروازه بصره و همچنین مرکز لجستیک ام قصر است.
اخیراً بندر شمال به راه آهن متصل شده است. این بندر را به پایتخت شهر بغداد متصل کرده است. حمل و نقل کالا از طریق راه آهن تنها با نصف هزینه ای که توسط کامیون دریافت می شود امکان پذیر است.
اسکله شماره 10 متعلق به وزارت بازرگانی است و دارای سیلوهایی برای نگهداری غلات می باشد. اسکله 11 به انبار لجستیک ام قصر متصل می شود که دارای سردخانه نیز می باشد. اسکله 12-15 به پایانه نفتی بصره خدمت می کند و اسکله 16-18 توسط مقامات بندری عراق اداره می شود، اسکله 19-22 و اسکله 27 به پایانه دروازه بصره خدمت می کنند.
حمل بار به بندر بصره (بندر المقال)
بندر المقال معروف به بندر بصره در شهر بصره در نزدیکی خلیج فارس قرار دارد. این بندر در سال 1919 توسط انگلیسی ها زمانی که منطقه بین النهرین را اشغال کردند افتتاح شد. این بندر در جریان جنگ ایران و عراق که مورد اصابت موشکهای ایران قرار گرفت، تا حدی ویران شد. عملیات بندر تا سال 2003 کاهش یافت و بعد از مدتی تعمیر مجدداً بازگشایی شد. اما هنوز هم زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد.
بندر شلوغی نیست و بارهای جزئی را حمل می کند. ترمینال کانتینری هاچینسون در اسکله 14 برای بارگیری و تخلیه بار با استفاده از جرثقیل های متحرک کار می کند. سواحل رودخانه شط العرب سه دهه است لایروبی نشده است و به همین دلیل ظرفیت آبکشی بندر به 5 متر کاهش یافته است. از این رو، بندر فقط می تواند کشتی ها و کانتینرهای کوچک را ببرد.
این بندر می تواند کشتی هایی با وزن حدود 5000 تن با ظرفیت کل 600 TEU را حمل کند. بار فله را می توان با استفاده از لیفتراک های موجود در ترمینال کانتینر نگهداری کرد. همچنین 10000 متر مربع فضای انبار در ترمینال اصلی موجود است.
حمل بار به پایانه نفتی البصره
پایانه نفتی البصره در خلیج فارس و در 31 مایلی جنوب شرقی بندر الفاو واقع شده است. این یک پایانه صادرات نفت خام در اعماق دریا است که برای رشد اقتصاد عراق بسیار مهم است زیرا حدود 80 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را صادر می کند.
نفت خام از میادین نفتی در جنوب عراق از طریق خطوط لوله به این پایانه منتقل می شود. زمانی که هر چهار اسکله نفتکش با حداکثر ظرفیت خود کار می کنند، می تواند روزانه 3 میلیون بشکه نفت خام را تحمل کند.
این ترمینال دارای دو سکو به نام های A و B است که هر دو دارای دو اسکله برای بارگیری هستند. اسکله 1 و 2 سکوی A و اسکله 4 از B می توانند تانکرهای نفتی با وزن حدود 350000 DWT را حمل کنند.
حمل بار به پایانه نفتی خورالامایا
پایانه نفتی خورالامایه در جنوب شرقی رودخانه شط العرب واقع شده است. این کشتیهای کشتیرانی تجاری را دریافت میکند و یک پایانه نفت خام در اعماق دریا است. همچنین دارای سکوی هلی کوپتر و امکانات پهلوگیری است.
حمل بار به بندر ابوفلوس
ابوفلوس یک بندر تجاری است و با کالاهای عمومی سروکار دارد. این بندر کوچک در ساحل غربی رودخانه شط العرب است. نزدیک مرز ایران است و از طریق جاده به شهر بصره متصل است. در این بندر 9 لیفتراک وجود دارد که در هر اسکله سه لیفتراک کار می کنند. ظرفیت هر کدام 5 تن است. این بندر همچنین دارای یک برج روشنایی است و معمولاً کشتیهای کوچک و قایقهای باری کوچک را دریافت میکند.
حمل بار به بندر الفاو
بندر بزرگ الفاو در حال حاضر در حال توسعه است. پس از تکمیل، این بندر بزرگترین بندر خاورمیانه خواهد بود و نقش مهمی در اقتصاد عراق ایفا می کند. این بندر در دهانه رودخانه شط العرب واقع خواهد شد. این پروژه در سال 2010 آغاز شد اما مرحله اول آن به پایان رسیده است. پنج اسکله ساخته شده است و کار برای ساخت بزرگترین تونل زیردریایی و همچنین راه ارتباطی جاده ای به بصره در حال انجام است. تخمین زده می شود که تونل دریایی در چهار سال آینده تکمیل شود.
آخرین مرحله شامل ساخت 100 اسکله است. تخمین زده می شود که اگر کار توسعه طبق برنامه پیش برود، تا سال 2028، این بندر می تواند 36 میلیون تن محموله کانتینری و 22 میلیون تن محموله خشک فله را جابجا کند. این بندر می تواند بزرگ ترین کشتی ها را در خود جای دهد زیرا اسکله 7 کیلومتر طول و عمق ساحل 18 متر خواهد بود. این پروژه بندری برای عراق برای گسترش عملیات دریایی خود با جهان بسیار مهم است.
حمل بار به بندر خور الزبیر
بندر خور الزبیر در نزدیکی بندر ام قصر واقع شده است. این بندر صادرات میعانات گازی را انجام می دهد و محصولات نفتی، تجهیزات ساختمانی، کالاهای برقی و مواد غذایی بسته بندی شده را دریافت می کند .
بنادر عراق برای اقتصاد این کشور بسیار مهم هستند. دولت در حال توسعه و نوسازی بسیاری از بنادر خود است زیرا آنها سرمایه گذاری خارجی بسیار مورد نیاز را جذب می کنند و فرصت های شغلی برای جمعیت کشور ایجاد می کنند . این درآمد حاصل از تجارت دریایی به توسعه کشور کمک می کند که در دهه های اخیر شاهد جنگ های بسیاری بوده است .
چارتر کشتی خرمشهر به بصره
در خیج فارس برای حمل بار به عراق از دوبه یا لنج ، لندی کرافت و کشتی های فله بر استفاده می شود که ظرفیت حمل بار به این سه روش از 3000 تن تا 10000 تن می باشد .
ما علاوه بر ارسال بار از ایران به عراق می توانیم کشتی را در اختیار مشتری قرار دهیم تا بتواند بار را از بنادر ام القصر ، بصره و دیگر بندر های عراق به دیگر بنادر یا به دبی حمل کند .
در چارتر کشتی به عراق می توانید انواع نفت و گاز ، مواد و مصالح ساختمانی ، سیمان و آجر و گچ و گاز LPG و کود و گوگرد وذغال سنگ و دیگر موارد را ارسال کنید .
چارتر دوبه یا لنج به عراق
یکی از مقرون به صرفه ترین روش ها برای ارسال بار شما به عراق چارتر دوبه یا لنج می باشد که به دلیل ارتفاع آب بندر خرمشهر و ام القصر باید دقت کرد که میتوانید تا حدود 3000 تن بار ارسال کنید که فوق العاده به صرفه می باشد .
چارتر کشتی فله بر
یکی از روش های راسال بار مدنظر شما به عراق کشتی های فله بر می باشند که اغلب برای حمل بار های خشک استفاده می شوند و با استفاده از جرثقیل بار ها را بروی کشتی جایگذاری و سپس در عراق بارگیری می کنیم . کارشناسان ما کشتی های فله بر را با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار می دهند و بهترین روش برای حمل بار های شما می باشد .
چارتر کشتی لندی کرافت
چارتر کشتی لندی کرافت برای کانتیر های یخچالی استفاده می شود و کانتینر های یخچالی بار های شما را تا حدود 25 تن بارگیری می کنند و برای مواردی مناسب می باشد که قصد دارید مواد غذایی که امکان فاسد شدن دارند را ارسال کنید.
حمل بار هوایی به بصره
یکی از روش های سریع برای حمل بار به عراق حمل بار هوایی می باشد که مورد استقبال بازرگانان بسیار زیادی قرار گرفته است و می توان از هر نقطه از ایران به نقاط مختلف عراق به سرعت بار ارسال کرد . بار های تجاری بالای 100 کیلوگرم را میتوان با بار هوایی ارسال کرد .
برای ارسال مبلمان و کالا های حساس و همچنین گیاهان لازم است تا از حمل بار هوایی استفاده کنید و تنها نکته ی مهم برای ارسال بار هوایی بسته بندی کالا می باشد زیرا به دلیل فضای داخل هواپیما ممکن است آسیب ببینند و لازم است برای جلوگیری از این آسیب ها آن ها را داخل پالت های چوبی قرار بدهید .
فریت بار به بصره
اگر در هنگام سفر بار اضافی دارید میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و با قیمتی مناسب تر تا سقف 1 تن بار های خود را به صورت هوایی ارسال کنید .
کارکنان ما آماده سازماندهی، پیگیری و تکمیل تمامی محموله های شما به عراق هستند.
قیمت حمل بار هوایی به بصره
برای ارسال انواع بار های هوایی لازم است تا آن را از نظر وزن حجمی حساب کنید که از طول ضربدر عرض ضربدر ارتفاع تقسیم بر 6000 بدست می آید . لطفا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید تا بتوانید در سریع ترین زمان از قیمت بسته ی ارسالی خود آگاه شوید .
سوالات متداول:
چه مدت طول می کشد بار در ارسال به روش دریایی به عراق برسد ؟
ارسال بار به عراق حدود 1 تا 5 روز کاری زمان میبرد و بارگیری در ایران با جرثقیل به سرعت انجام میشود اما بارگیری در بندر ام القصر و دیگر بنادر عراق زمان بر می باشد و مدت زمان اعلام شده به همین خاطر می باشد .